Humorista interjú: Tényi Anett
2012. október 15. írta: humorista

Humorista interjú: Tényi Anett

tenyi_anett.jpgA Helyi Téma interjút készített Tényi Anettel. A humorista a Stand Up Brigád női szekcióját erősíti, felfedezője is hölgy, sőt humorista-kolléga: Bach Szilvia.

Tényi Anett szerint a társadalom még nem nőtt fel a női stand up-hoz, ennek ellenére a férfiak is érdeklődéssel figyelik a róluk szóló poénokat.

- Hogyan került a stand up világába?

- A humor mindig jelen volt az életemben, az anyatejjel szívtam magamba. Bach Szilvia - akivel évekkel ezelőtt volt egy női pop paródia együttesünk, a Migrén - egyszer úgy hívott fel: Anett,te stand up-os leszel! Akkoriban volt egy tehetségkutató a Godot Dumaszínházban, ott debütáltam ebben a műfajban, majd a Mikroszkóp Színpadon léptem fel kéthetente. Így lettem az első női stand up-os! Jelenleg pedig a Stand up Brigád társulat oszlopos tagja!

- A közönség hogyan fogadja?

- Szeretettel és érdeklődve. Bár sokszor érzékeltem a döbbenetet, a kétkedést, amikor először megláttak, mert sajnos sokan még mindig a férfiak privilégiumának tartják a humort. Negatív reakciókkal nem találkoztam, a műsorommal el tudtam feledtetni az előítéleteket.

- A magánéletben is humorosnak tartják?

- Általában a társaság középpontja vagyok, amióta beszélni tudok, azóta stand up-ozom. Csak nem tudtam, hogy így hívják! A környezetemben szeretik, ha sztorizom, úgy érzem, humorosnak tartanak

- Miből merít ötleteket?

- A saját megélt történeteimet mesélem el, persze kicsit kiszínezve. Mi nők is emberek vagyunk: iszunk, böfögünk, pukizunk és káromkodunk. Ezeket a dolgokat olyan köntösbe kell bújtatni, hogy ne legyen közönséges.

- Azt mondta, hogy közönséges. Egy férfi, ha szellent, akkor vicces, ha egy nő teszi, akkor meg gusztustalan.  A poén máshogy csapódik le az emberekben.

- Ezzel nem értek egyet, hiszen mi nők is káromkodunk, és ugyanolyan dolgokat teszünk, mint a férfiak. Sőt, ebből nagyon szórakoztató történeteket tudnánk előadni. A humorban nincsenek nemek, szerintem nincs olyan, hogy férfi vagy női humor. A humorérzék a fontos! Aztán valakinek vagy tetszik, vagy nem. Nőként hihetetlen helyzetekbe tudunk kerülni. Ha csak Bridget Jonest vesszük alapul, rengeteg olyan szituáció van, amiről lehet mesélni, és még a pasiknak is tetszik.

- Gondolom, mert nem köszörüli rajtuk a nyelvét.

- Dehogynem, ők is megkapják a magukét! Azért érdekes, mert aki jelen van, az általában nem veszi észre, hogy róla szól a sztori. Röhög rajta, és azt mondja, hogy ez biztos nem én vagyok.

Humorista Blog linkajánló

Stand Up Fellépők megrendelés ingyen I Stand Up Fellépők I  Gyerekműsorok I Bűvészműsor I Gyerekműsor Gyerekműsor videók I Humoros bűvészműsor I Meglepetés humorista házassági évfordulóra I Humoristák I Stand Up humorista rendezvényre I Stand Up fellépők megrendelése I Gyerekműsor ajánlatkérés Stand Up I Születésnapra meglepetés ajándék Stand Up Comedy I Humorista esküvő Humorista árak I Humorista I Bűvész show I Dumaszínház humorista

Humorista Blog Hirdetés

Fakereskedés Egerben I Fenyő faanyag Egerben I Fabrikett I OSB lap I Hajópadló I Brikett I Brikett Eger I Hajópadló Egerben I Lambéria I Lambéria Egerben I Fakereskedés I Asztalos faáru I Zsindely I Tetőzsindely I Zsindely Eger I Tetőzsindely Eger I Fazsindely Eger I Faáru I Faáru Egerben I Tetőfólia I Tetőfóliák I Tetőfólia Eger I Tetőfólia I Hajópadló Heves I Hajópadló vásárlás I Fakereskedés Heves I Tűzifa Eger I Deszka I Deszka Eger I Tetőfólia olcsón I Fabrikett olcsón I Fapadló olcsón I Faanyag házhozszállítás I Faanyag házhozszállítás Eger

A bejegyzés trackback címe:

https://humorista.blog.hu/api/trackback/id/tr84849344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása