Bajor Imre halála
2014. augusztus 08. írta: humorista

Bajor Imre halála

Bajor Imre 2014. augusztus hatodikán, egy budapesti kórházban, 57 éves korában elveszítette az agydaganat ellen vívott hosszú, kitartó harcát.

A színész-humorista halála sokkolta a családját és barátait, hiszen a hírek még az elmúlt napokban is arról szóltak, hogy állapota javul.

Mindent megtett a gyógyulásáért, a hagyományos orvoslás mellett alternatív gyógymódokat is kipróbált, Kínában is kezelték egy rövid ideig.
Májusban az egyik leghíresebb specialista is megvizsgálta, de kiderült, hogy olyan veszélyes helyen van az agyában lévő tumor, hogy csak az élete kockáztatásával lehetne eltávolítani. Ezért jobbnak látták, ha műtét helyett különféle kezelésekkel próbálnak rajta segíteni.
Évtizedek óta ő volt a magyar humor „proletárja”. A Heti Hetes című humoros közéleti tévéműsorban ő képviselte az utca emberét, spontán reakcióival és bátor, szellemes kommentárjaival milliók szívébe lopta be magát. Minden megmozdulását tömegek figyelték, állandó reflektorfényben élt, és szemlátomást élvezte ezt a kiemelt figyelmet.
Bajor Rezső és Hodálik Judit gyermekeként született 1957. március 9-én. Színészi pályáját az Állami Déryné Színházban kezdte 1976-ban, majd 1989-től a Játékszínben játszott. 1999-től szabadfoglalkozású színész, emellett az akkor induló Heti Hetes oszlopos tagja. A nagyközönség a Szomszédok című „teleregényben” figyelt fel rá, ahol Oli urat, a fodrászt játszotta éveken át. Filmszerepei közül legemlékezetesebb a Meseautó új feldolgozásában nyújtott alakítása, ahol Kabos Gyula egykori szerepét kapta meg. A legnagyobb magyar kereskedelmi tévében három éven át futott a Pasik című humoros szappanopera, amelyben Hernádi Judit és Gálvölgyi János voltak a partnerei.
Csóközön című önálló estjével bejárta a magyarlakta területeket, Koós Jánossal közösen létrehozott zenés-humoros show-műsora szintén hatalmas sikert aratott tájainkon is.
Tehetségét a rádiós szerkesztők is hamar észrevették, éveken át meghatározó tagja volt a Rádiókabaré (főleg humoristák és stand up comedy fellépőkből álló) stábjának, több szerző kifejezetten „rá írta” karaktereit. Sokak szerint a rádióban vált igazán nagy komikussá.
2011 elején kimerültség miatt kórházba került, aztán kiderült, hogy vérnyomásproblémái is vannak. Egy hónapig pihent, majd visszatért a Heti Hetesbe és a színpadra. 2013-ban ismét ágynak esett, idén pedig kimutatták agyában a daganatot. Állítólag ő maga is tudta, hogy menthetetlen. Ezt látszik alátámasztani az az információ, hogy néhány hete végrendeletet írt.
A következő napokban, hetekben nyilván gyakrabban sugározzák majd a tévécsatornák felejthetetlen jeleneteit, sőt talán a Magyar Rádió archívumából is előkerülnek a régi kabarétréfák.

 

Bajor Imre halála

Bűvészműsor rendelés

Gyerekműsor rendelés rendezvényre

A bejegyzés trackback címe:

https://humorista.blog.hu/api/trackback/id/tr246588361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása