Dumapárbaj: mozifilm készül a Dumaszínház sztárjaival
2014. augusztus 11. írta: humorista

Dumapárbaj: mozifilm készül a Dumaszínház sztárjaival

Dumapárbaj címmel augusztus 11-én kezdik forgatni a Dumaszínház két, elképesztően népszerű humoristájának főszereplésével készülő egész estés mozifilmet.

A Dumapárbaj című filmben a Karinthy-gyűrűs humorista, Hadházi László, és a Humorfesztivál-győztes Kiss Ádám által alakított figurák versenyeznek egymással a vásznon.

dumaparbaj_kiss_adam_hadhazi_laszlo_film.JPGHadházi László és Kiss Ádám. Fotó: Rusznyák Csaba

 

Dumapárbaj

 

A Paczolay Béla rendezésében készülő Dumapárbajnak a filmalap döntőbizottsága 267 millió forint gyártási támogatást szavazott meg - közölte pénteken az MTI-vel a Magyar Nemzeti Filmalap-.

 

A rendező, Paczolay Béla első nagy sikerének, a Kalandoroknak az előzetese


A Kalandorok és a Bányató című filmekkel sikereket elért Paczolay Béla mozijában a veterán humoristát (Hadházi László) minden nap körülrajongják, ám egy napon egy fiatal trónkövetelő (Kiss Ádám) lép a színpadra. A kérdés az, hogyan védheti meg a helyét a tehetséges ifjú kihívóval szemben és ezért mi mindenre képes.

A vígjáték producere Hutlassa Tamás, operatőre Szatmári Péter lesz, a forgatókönyvet Sallai Ervinnel közösen Lengyel Balázs és Lovas Balázs jegyzi - de természetesen a humoristák is felelősek lesznek egy-két poénért a filmben.

A két humorista mellett a főbb szerepekben Eszenyi Enikő, Gubik Ági, Jordán Adél, Vajdai Vilmos lesz látható, de feltűnik majd Kamarás Iván és Kovács Lajos is.

A Dumapárbaj forgatása szeptember közepéig tart Budapesten. A bemutatót decemberre tervezik.

 

A Dumapárbaj forgatókönyvírója is Showder Klubos

 

sallai_ervin.jpgAz egyik forgatókönyvíró, Sallai Ervin nem ismeretlen a Showder Klub rajongói előtt, hiszen a tavaszi évad szezonzárójában nagy sikerrel mutatkozott be, sőt a Comedy Central bemutatja műsorában is láthattuk.

(Nem mellesleg a dumaszínházi humoristák OTP-reklámainak készítésénél is tevékenykedett/tevékenykedik.)

Ervin a forgatókönyvről nem árult el bővebb részleteket, de azt elmondta, hogy a film forgatásának megkezdése előtt majdnem négy évig készítették elő a projektet.

A rendező a humoristákkal még 2011-ben ismerkedett meg, amikor elutazott Nagyvázsonyba, a Dumaszínház "Humorvár" című rendezvényére.

 

Sallai Ervin a Showder Klubban

 

Cikkajánló a Humorista Blogról:

 

Bajor Imre halála

Bödőcs Tibor Karinthy-gyűrűje

Szomszédnéni meggyűrűzve

 

 

Jótékonyság:

Bűvészműsor Böjte Csaba gyerekeinek

Gyerekműsor rendelés

 

 

Humoristák megrendelése

 

Humoristák céges vagy családi rendezvényre itt: Stand Up Comedy fellépők

A bejegyzés trackback címe:

https://humorista.blog.hu/api/trackback/id/tr126588451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása