Szente-Veres Adrienn női humorista
2013. április 29. írta: humorista

Szente-Veres Adrienn női humorista

szente-veres-adrienn.jpgSzente-Veres Adrienn, a kevés számú magyar női humoristák egyike nemrég páratlan sikert ért el Ausztriában: osztrák sógorainkat nevettette a 27. Grazi Humorfesztiválon.

Európa egyik legcsinosabb női humoristáját a szakmai zsűri juttatta be a legjobb hat humorista közé, amihez ezúton is gratulálunk.

A magyar média sajnos nem kapta fel a hírt, én egyedül az nlcafe.hu egyik cikkében találkoztam Adri sikerével. A csinos és kiváló humorú stand up-os tudtommal az első magyar női humorista, akinek saját műsora lesz Bécsben: az első május 6-án.

Női humorista interjú a videó után!

Humorista Blog: Német nyelvű középiskolában érettségiztél, anyanyelvi szinten beszélsz németül, kézenfekvő, hogy kipróbálod magad német nyelvű stand up comedy-vel - gondolhatnánk. Bárki, aki valaha  megpróbált már idegen nyelven fellépni, szembesülhetett ennek a nehézségével. Mennyiben más az anyagod németül, mint magyarul?

Szente-Veres Adrienn: Igazából egy intellektuális kihívásként fogtam fel a dolgot. Kíváncsi voltam rá, hogy hogyan fogad egy idegennyelvű közönség? Vajon nyitottak lesznek-e rám? Ez adta az okot, hogy elinduljak a grazi humorfesztiválon és belevágjak ebbe a furcsa de kihívásokkal teli kalandba. Szerencsére a több száz jelentkező közül, a háromnapos előválogató után a döntőben végeztem, ami azt jelentette, hogy fellépési lehetőségeket kaptam Ausztriában valamint az anyagom egy részét a RadioÖ1 is közvetítette.

osztrak_humoristak.jpgSzente-Veres Adrienn osztrák humoristák társaságában
 
A magyar anyagot nem lehet egy az egyben átültetni német nyelvbe, hiszen számos történet megértéséhez magyar ajkúnak kell lenni és rendelkezi kell országspecifikus háttér információkkal. A német anyagnál egyrészt igyekeztem osztrák aktualitásokat feldolgozni a helyi bulvársajtóból, magyar szemüvegen keresztül valamint, amit különösen szerettek azok a nyelvészeti poénok voltak.
Nyelvtanárként és nyelvészként számos olyan "hamis baráttal" találkoztam, amit igen nagy szeretettel fogadtak a sógorék.


Humorista Blog: Mit szóltak Ausztriában, hogy az osztrák mezőnyben elindul egy magyar, ráadásul női humorista? 
 
Szente-Veres Adrienn: Háát..először néztek rám mit az UFO-ra, hogy mit is akarok én itt de összességében nyitottak voltak rám és örültek nekem. Szerintem színesítettem a mezőnyt. Egy "megkésett hősnő" a monarchia korabeli időkből, kicsi magyar akcentussal fűszerezve..és megszületett a karakter.

Humorista Blog: Volt lehetőséged "tesztelni" a német nyelvű stand up-odat a verseny előtt? Megmutattad valakinek, vagy az osztrák verseny volt az első előadásod németül?
 
Szente-Veres Adrienn: A versenyen volt a második német nyelvű fellépésem. Tehát sok próbalehetőségem nem volt, de nagyon hittem az anyagomban és magamban. Talán ez a titka.

Humorista Blog: Tudtommal első magyar humoristaként önálló estet készítesz Bécsben. Hol és mikor?
 
Szente-Veres Adrienn: Igen. Jövő hétfőn. Azaz május 6-án, a "Katze im Sack" (Zsákbamacska) produkció keretein belül, Bécsben  fogom remélem szórakoztatni és nem elkeseríteni a közönséget:-)

Humorista Blog: A dumaszínházas humoristákkal is fellépsz, Dombóvári István önálló estjében is vendég vagy. Milyen érzés Dombi vendégének lenni?

Szente-Veres Adrienn: Talán ez a magyarországi pályafutásom legkellemesebb része. Nagyon szeretek a fiúkkal együtt dolgozni. Név szerint: Dombóvári Istvánnal, Hajdú Balázzsal és Bellus Istvánnal. A "Hülyeségek kicsiny boltja" című önálló est egy komplett kabaré élménnyé nőtte ki magát. Az est nem csak egy szimpla stand-upok egymásutánja, hanem tartalmaz jeleneteket, vetítést valamint dumajamet is. Kétszer léptünk már fel telt házas közönség előtt: Szegeden valamint a Corvin Dumaszínházban és nagyon nagy szeretettel fogadta a produkciót a közönség. Külön köszönet érte Dombinak, aki szakmailag is rengeteget segített nekem a pályámon. Úgyhogy mindenkit sok szeretettel várunk a következő HKB-ra (Hülyeségek Kicsiny Boltjára). Az előadások időpontját Dombi honlapján (www.dombovariistvan.hu-n) lehet megtalálni.

noi_humorista_adrienn.jpg

Humorista Blog linkajánló

Stand Up esküvőre I Stand Up Comedy előadók I Gegmenők videó I Humoristák a Nóta Tv-n I Bethlen Téri Kabaré I Gegmenők Humoristák megrendelése I Gyerekműsorok I Bűvészműsor I Gyerekműsor Gyerekműsor videók I Bűvészshow I Ajándék házassági évfordulóra I Humoristák I Gyerekműsor rendezvényre Stand Up I Születésnapra meglepetés ajándék I Ajándék barátoktól lakodalomra I Szép Bence I Lakodalomra ajándékötlet I Esküvőre különleges meglepetés Humoristák megrendelése I Humorista rendezvényre Stand Up Comedy fellépők

Humorista Blog reklám: A mióma tünetei kellemetlenek. De a mióma legyőzhető!

A bejegyzés trackback címe:

https://humorista.blog.hu/api/trackback/id/tr695251976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása