Rakaczki Bence emlékére a humoristák is fociznak
2015. január 21. írta: humorista

Rakaczki Bence emlékére a humoristák is fociznak

rakaczki_bence.jpg

A Diósgyőr fiatal kapusa, Rakaczki Bence egy évvel ezelőtt, 2014. január 16-án leukémiában hunyt el 20 éves korában. Megsegítésére már életében volt egy focitorna 2013-ban, amelyben a Stand Up Brigádos humoristák is részt vettek, de most a humoristák újra focizni fognak Rakaczki Bence emlékére.


rakaczki_bence_humoristak.jpgBence halálának egy éves évfordulóján egy közös emlékezésre hívják a Diósgyőr szurkolókat.
Az amigeleken.hu felhívását örömmel teszem közzé: 2015. január 24-én rendezi meg az „1. Rakaczki Bence Emléknap”-ot, amely az Avasi Gimnázium tornacsarnokában kerül lebonyolításra. Az eseményt Bence családjának jóváhagyásával és beleegyezésével szervezzük.

A Rakaczki Bence Emléknap és emléktorna célja, hogy a résztvevő csapatok, játékosok ezen a napon közösen emlékezzenek Bencére, arra a fiatalemberre, aki sokunknak példát mutatott küzdeni akarásból, úgy a pályán, mint ahogyan az életében is, ahogy az első perctől az utolsóig harcolt a betegséggel szemben.

Az Emléknap bevételéből egy bronz emléktáblát szeretnénk készíttetni, amit a stadionban helyezünk majd el. Úgy gondoljuk, ezzel méltó módon tudunk megemlékezni „Örök kapusunk”-ról. Erre az alkalomra egy emléksálat is készíttetünk, és az ebből befolyó összeget szintén az emléktábla előállítási költségeire fordítjuk.

Az emléksálak egyoldalasak lesznek és HD minőségben készülnek. Korlátozott darabszámban lehet majd rendelni belőle. Az amigeleken.hu-n és a facebook oldalunkon is közzé fogjuk tenni, hogy mikortól lehet a rendeléseket leadni rá.

 

A Rakaczki Bence emlékére szervezett emléktorna résztvevői:

 


A résztvevők nagy része természetesen igazi DVTK szurkolókból áll majd. Jelen lesz a különböző szurkolói csoportok csapatainak döntő többsége, de meghívtuk a DVTK Öregfiúk csapatát is. Részt vesznek az Emléknapon különböző miskolci intézmények csapatai, de lesznek meglepetésvendégek is.

Nagy örömünkre elfogadta meghívásunkat a Stand Up Brigád is, az a társulat, amely Erdei Sándor (Rokker Zsoltti) humorista áldozatos szervezőmunkájának köszönhetően tavalyelőtt, ”Segíts nevetve” címmel egy nagy sikerű humorestet adott elő az Avasi Gimnázium színháztermében. A humorest bevételét Bence gyógykezelésére ajánlották fel a Brigád tagjai.

A közös megemlékezésre meghívtunk egy rivális tábor szurkolói csapatát is. Az UTE Baráti Kör csapata fogja viszonozni a Fórumfoci Team 2014.08.03-i újpesti látogatását, amikor az UTE-DVTK bajnoki mérkőzést megelőzően részt vettünk az általuk szervezett „Táncolj Törő” elnevezésű tornán, melyet az egykori legendás újpesti csatár, Törőcsik András gyógykezelésének támogatása céljából hívtak életre.

De nem feledkezhetünk meg a Vasas szurkolókról sem. Ők ugyan nem vesznek részt a megemlékezésen, de az emléktábla költségeihez ők is hozzájárultak. Hatalmas tisztelet nekik!

A szurkolói csoportok felé az a kérésünk, hogy a drapériájukat hozzák magukkal az Emléknapra, díszítsük fel együtt az Avasi Gimnázium tornatermét!

A Rakaczki Bence emléktorna lebonyolítása:

Ezen a napon egy egész napos monstre kispályás labdarúgó tornát bonyolítunk le, melyen nem az eredmény, hanem a részvétel és az emlékezés lesz a fontos. A nap végén nem hirdetünk győztest. Minden jelentkező csapat két mérkőzést fog játszani, mely az előzetes tervek szerint 2x20 perces lesz.

Mivel a torna 09.00 órától 19.00 óráig folyamatosan, szünet nélkül tart majd, így bizonyos korlátok között bár, de lehetőség van arra, hogy előzetesen meg tudjuk beszélni, mely csapatoknak melyik időpont lenne megfelelő a részvételre.

Előzetes tervek szerint, ha a lebonyolítás az ütemterv szerint zajlik, 24 csapat vehet részt a tornán.

Az Emléknapra további csapatok jelentkezését is vártuk, de a létszám már most teljesnek látszik. Ettől függetlenül adódhatnak olyan szituációk, amikor egyik-másik csapat visszalép más elfoglaltság, betegség, vagy bármi egyéb ok miatt.

Erre a lehetőségre felkészülve szeretnénk még olyan csapatok, szurkolók jelentkezését kérni, akik szívesen játszanának egy jót a sport miatt, az összetartás miatt, egy nemes cél érdekében.

A létesítmény vezetősége, illetve annak fenntartója, a Miskolci Közintézmény-működtető Központ, kérésünkre ezúttal is térítésmentesen bocsájtja rendelkezésünkre a tornacsarnokot. Hálás köszönet az iskola vezetőségének, és Koszticza Kornél intézményvezetőnek az önzetlen hozzáállásáért, amit a legutóbbi és a mostani alkalommal is tanúsítottak a felkérésünkre.

Várunk minden sportszeretőt! Mivel a csarnok lelátóval rendelkezik, így nézők, szurkolók, barátok, családtagok is tiszteletüket tehetik az eseményen. Mutassuk meg újfent, hogy mi vagyunk a legnagyobbak!

Az Index.hu Sport Géza rovatában azt is olvasni, hogy Rakaczki Bence halálának egyéves évfordulóján megalakult a Rakaczki Bence Alapítvány a DVTK utánpótlás sportjáért kuratóriuma, amely a sportoló emlékének ápolását és egy nemzetközi nagypályás U18-as torna szervezését tűzte ki célul.

Fuhrmann Géza, a DVTK utánpótlás szervezési igazgatója, az alapítvány kuratóriumának elnöke kifejtette, ebben az évben megszervezik a Rakaczki Bence nevével fémjelzett emléktornát külföldi és hazai csapatok meghívásával. Mint mondta, ennek időpontjáról később döntenek.

Szólt arról is, hogy főszerepet kap a Diósgyőri VTK és Miskolc utánpótlásának támogatása, valamint azon beteg sportoló gyerekek segítése, akik rászorulnak.

„Lélekemelően viselte el, amit a sors rámért, és úgy fogadta el, mint egy tiszta szívű sportoló" - fejtette ki véleményét Nagy Kálmán, a kapus kezelőorvosa.

A bejegyzés trackback címe:

https://humorista.blog.hu/api/trackback/id/tr97094171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.