Szikra László humorista rekordkísérlete
2015. március 26. írta: humorista

Szikra László humorista rekordkísérlete

szikra-laszlo.jpg

A Showder Klub 15. évad 1. adásában debütáló humorista, Szikra László meg kívánja dönteni Badár Sándor 7,5 órás non-stop stand up comedy rekordját a hétvégi Kabaré Maraton rendezvényen. Az közismert, hogy a humoristák sokat beszélnek, de 8 órán keresztül, folyamatosan? Ürmös Zsolt interjúja Szikra Lászlóval.


Szikra László humorista 8 órás dumarekordja a Kabaré Maratonon

 

A hétvégén a Bethlen Téri Színházban megrendezésre kerülő 24 órás Kabaré Maratonon, Szikra Laci megkísérli megdönteni Badár Sándor 7 és fél órás dumarekordját. Ennek apropóján beszélgettünk a Showder Klub legújabb felfedezettjével.

- Hétfőn debütáltál a Showder Klubban. Hogy érezted magad?
Nagyon jól éreztem magam, mind a színpadon, mind pedig a csapatban. Profi körülmények, profi stáb és szuper közönség. Minden adott, amit egy humorista csak kívánhat. Rengeteget dolgoztam rajta, hogy bejussak, de megérte, hiszen a Showder Klub a hab mai Magyar humor tortáján.

- Főállásban testnevelőként dolgozol egy általános iskolában. Mit szólnak hozzá a diákok, hogy a tanár bácsijuk egy stand up komikus?
Nagyon örülnek és úgy érzem, egy kicsit büszkék is rám. Van aki például meg is említette a hétfői adás után, hogy nagyon büszke az osztályfőnökére. Persze ha dolgozni kell, akkor követelek, de egy-egy poén azért minden órába belefér. Vidám légkörben egyébként is jobban megy a munka. Valamint a gyerekek is tudják, hogy velem el lehet hülyéskedni egy bizonyos határon belül, és úgy tapasztaltam, hogy egy kis humorral fűszerezve a legtöbb probléma sokkal könnyebben orvosolható.

- Nem mindennapi rekordra készülsz. Honnan jött az ötlet, hogy megdöntsd Badár 7 és fél órás stand up rekordját?
Mivel vannak olyan helyek ahol rendszeresen fellépek, és ahová mondhatni törzsközönség jár, és én nem tehetem meg, hogy mindig ugyanazt a műsort adjam elő nekik, így rengeteget agyalok, írok, és az évek során bizony nagyon sok órányi anyag halmozódott már fel. Ezért úgy gondoltuk, hogy a 24 órás Kabaré Maraton a legméltóbb helyszíne egy ilyen jellegű, hozzáteszem megsüvegelendő rekord megdöntésének. Nem mintha Badár Sanyi nem tudna ennél többet humorizálni, mert köztudott, hogy amellett, hogy az egyik legnagyszerűbb Magyar humorista, még nagydumás is. Szerintem akár 48 órát is lenyomna egyhuzamban.

- Mekkora kihívás egy humoristának 8 órát végigdumálnia a színpadon, és mi lesz benne a legnehezebb számodra?
Badárnak könnyű, nekem szerintem nehezebb lesz. Tényleg, ha sikerül a csúcsdöntés, akkor már meg is van a legújabb önálló estem címe: Ne nézz Badárnak! Persze csak ha Sanyi is rábólint. Egyébként Ceremóniamesterként is dolgozom, és amikor egy lakodalom 12-14 órát is eltart, ebből nem ritka, hogy akár 5-6 órát is szórakoztatom a násznépet, persze nem egy huzamban, de az is elég kimerítő, főleg, hogy a maradék 6 órában pedig koordinálok, szervezkedek, irányítom a team-et, hogy minden flottul működjön. Szerintem a legnehezebb a Toilett vagy ahogyan felénk, falun mondják: Budi kérdése lesz. Mert ha jól tudom, akkor egyhuzamban kellene teljesítenem a 8 órát. Ez még óriási dilemma, hogy: Mi lesz ha…?

- A Kabaré Maratont immár hagyományosan Rejtő Jenő születésnapján tartjátok. Rejtő abszurd karakterei a te stílusodra jellemző úgynevezett "gumicsizmás humortól" sem állnak távol. Melyik karaktered tudnád elképzelni egy Rejtő regényben?
Aki ismer az tudja, hogy előszeretettel mesélek Papámról, és Peti haveromról, úgyhogy Papámat simán el tudnám képzelni Piszkos Fred szárazföldi alteregójának, Peti haverom pedig a beszólásai miatt nagyon hasonlít Galambra bár Peti nem igazán vesz részt a kocsmai verekedésekben.

- Milyen terveid vannak a rekorddöntés után? Merre láthat a közönség mostanában?
Tervek azok mindig vannak. Állandóan jár az agyam, hiszen a Showder Klubbal csak egy újabb lépcsőfokot tettem meg. Minél több emberhez el szeretném juttatni a humort, mert én azt vallom, hogy: A nevetés gyógyít, és az embereknek óriási szükségük van arra, hogy ha csak pár órára is, de elfelejtsék minden gondjukat, bánatukat. Emellett igyekszünk közvetíteni és más megvilágításba helyezni a dolgokat. Legközelebb pedig pont a Kabaré Maratonon láthat a nagyérdemű egy „rövidke” műsor keretében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://humorista.blog.hu/api/trackback/id/tr197306740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása