A humorista: Kövesdi Miklós Gábor
2012. május 15. írta: humorista

A humorista: Kövesdi Miklós Gábor

1998-ban nyerte meg a Magyar Rádió humorfesztiválját szerző kategóriában Kövesdi Miklós Gábor író-humorista-műfordító. Azóta folyamatosan ír a Rádiókabaréba, a Hócipőbe, különböző tv-műsorokba, például a Gálvölgyi Show-ba, a Bagi-Nacsa párosnak és Fábry-nak, de dolgozott Friderikusz Sándornak is.

Stand up fellépőként néhány éve a Rádiókabaréban és a Stand Up Brigád tagjaként próbálta ki magát a humorista, de sokoldalúságát egy nemrég elnyert díj is bizonyítja.

A Kaposvári Csiky Gergely Színház által kiírt Schwajda György drámapályázaton meseíróként is bizonyította tehetségét és nyert megosztott első helyet "Ignác" című mesejátékával, amely humoristától nem meglepő módon kacagtatóan szellemes, gyermek és felnőtt közönség számára egyaránt érdekfeszítő és tanulságos. A mesejáték végére kitalált zseniális befejezést pedig bármelyik hollywoodi blockbuster megirigyelhetné! 

A humorista-író egyik nagy sikerű kabaréjelenete, a "Bulvár az egész világ" a Bajor-Gálvölgyi páros előadásában.

Kövesdi Miklós Gábor humorista-író boldog, szeretetteljes kapcsolatban él feleségével, Ratkay Dorottyával, jelenleg "másfél" gyermekük van, hiszen fiuk, Vilmos hamarosan testvért kap.

A humorista weboldala itt érhető el, ezen a linken pedig a Helyi Téma írását olvashatjuk. A cikkben a humorista jó barátja, Aranyosi Péter is meg van említve.  

Humorista Blog linkajánló:

 Kabaréműsor a Kabaré Kommandótól

Humorista a lagziban

Gyerekműsor humorista bűvésztől

A bejegyzés trackback címe:

https://humorista.blog.hu/api/trackback/id/tr914509226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása