Humorista árak
2012. június 08. írta: humorista

Humorista árak

A humoristák tiszteletdíjai mindig is nagyon érdekelték az embereket. Járjuk körbe a témát! 

humorista_arak_1.jpg

 

Humorista árak

 

Sokszor hallani olyanokat, hogy "egy humoristának könnyű, 20 percig hülyeségeket beszél és keres vele egy csomó pénzt".

Tisztázzunk valamit: a humor nem olcsó műfaj, de egy humorista árai nem feltétlenül magasabbak az előadóművészeknél általában alkalmazott gázsiknál. Mennyit keres egy humorista?

Stand up humorista árak

 

szep_bence_humorista.jpgNem lehet okom panaszra, rengeteg helyre hívtak fellépni. Mindig megkérdezem, miért pont rám gondoltak a meghívásnál. Láttak a tv-ben, hallottak a Rádiókabaréban, úgy ajánlottak... Gyakran hozzáteszik, hogy a döntésben az is fontos szempont volt, hogy az árak alapján egy megfizethető humorista vagyok (ergo az egyik legolcsóbb).

Vegyük tudomásul: a humor egy drága műfaj.

Egy humoristának rengeteg időbe telik megírni egy 15-20 perces stand up-ot, esetleg begyakorolni kisebb közösség előtt, tesztelni a poénokat barátokon, vagy kocsmákban, közönség előtt.

Ezért sem szeretik a humoristák, ha például egy falunapi fellépésüket valaki felveszi és feltölti az internetre (aztán a fél világ látja és azzal az anyaggal már nem mehet sehová fellépni). A humorista műsorának felvételére egyébként is ott van a Showder Klub, ahol profi stáb rakja össze a műsort, jól hallhatóak a poénok, ellentétben például egy szabadtéri fellépésen mobiltelefonnal messziről felvett műsorral. 

A helyzetet bonyolítja, hogy a humoristák azt a műsort, amelyet leadott a televízió elvileg többet már nem vihetik sehova, mert azt már látta a közönség.

A Showder Klub népszerű humorista előadója, Kiss Ádám például azt nyilatkozta a Life.hu-nak (mélyen egyet tudok vele érteni):  "Nyilván nem azért jön el valaki a fellépésemre, hogy azt hallgassa, amit délután kettőkor látott. Tehát amikor a műsor megy, az egy temetés nekem. Mindenki röhög, én meg sírok, hiszen kuka az egész. Esküszöm... Újat kell szülni, úgy, hogy alig tudsz szülni valahol - nem panaszkodni akarok, csak azt mondom, hogy egyre nehezebb anyagot termelni."

De mégis, mennyit keres egy humorista?

 

kiss_adam.jpgA humorista árak - a többi előadóművész költségeihez hasonlóan - meglepően eltérőek. Van olyan humorista, aki szinte bármennyit elkérhet például egy céges rendezvényen, van, aki meg a humorista műsor mellett céges rendezvényre műsorvezető vagy moderátori feladatokat vállal, vagy gyerekműsor előadóként is fellép.

De jöjjenek a humorista árak: egy Showder Klubban fellépő sztárhumorista gázsija bizony két-háromszázezer forintnál kezdődik - nyilván attól függően, hogy céges rendezvényre, falunapra, fesztiválra hívják-e. A gázsi természetesen annál nagyobb, minél többet kell utazni a fellépőnek, hiszen a tiszteletdíj mellé - a (rendszerint) Budapesttől felszámítandó útiköltségre - kilométerenként 80-100 forint+ÁFA -t kell fizetni.

Drága? Az attól függ. Egy ismert humorista több látogatót vonz a rendezvényre és magasabb árú belépőt lehet kérni a pénztárban.

A független humoristák alkotta Stand Up Brigád humor-koordinátoraként szívesen adok ajánlatot az alábbi esetekben:

Céges rendezvényre műsor

Céges rendezvényre fellépők keresésekor nem kell végigtelefonálni a humorista előadókat, mert egy telefonért cserébe showder klub-os humoristák, rádiókabarés fellépők árai érkeznek írásos ajánlatban - az ajánlatkéréstől számítva villámgyorsan!

Humorista fellépők

a Showder Klubból kulturális rendezvényre, családi eseményekre (meglepetés műsor esküvőre, házassági évfordulóra, születésnapra)

Bűvész rendelés

Humorista bűvész rendelés vagy családi bűvészműsor rendelés bármilyen rendezvényre.

Rendezvényt szervezel és Aranyosi Péter humorista árai érdekelnek? Klikk ide:

Aranyosi Péter humorista ára

 

A Showder Klub-os humoristák megrendelhetőek céges rendezvényre, például a nagy kedvenc Kőhalmi Zoltán árait konkrét rendezvény esetén ide klikkelve tudhatod meg:

Kőhalmi Zoltán humorista árak

 

Badár Sándor tiszteletdíja iránt klikkelj ide:

Badár Sándor humorista ára

 

Érdekesség a humorista árak kapcsán, hogy Rekop György vezette be elsőként a szerződéskötés időpontjában történő előre fizetés intézményét, mert több olyan rendezvényen is fellépett a humorista, ami után nem kapta meg a tiszteletdíját.  

Rekop György humorista árak 

 

Minek végighívni az összes humoristát, amikor egy telefon és érkezik a rendezvényre szabott konkrét ajánlat?

Azonnali árajánlat Szép Bencétől a pathalia.hu weboldalon, vagy (hívószámkijelzéssel) a

+36 20 20 99 7 99-es

telefonszámon. (A hívás díja 100 %-ban leröhöghető a fellépők műsora alatt!)

Garancia a humorista árakra!

 

Több humorista fellépő vállalja, ha a műsora nem tetszene a közönségnek, a tiszteletdíjat visszafizeti - mert ez így fair! Hívjon és kérjen árajánlatot!

Spóroljon és hívjon humorista-műsorvezetőt rendezvényére!

Bűvészműsor fellépők megrendelése:

Bűvészműsorok

 

Gyerekműsorok, bűvész rendelés, műsorrendelés

Humoros bűvészműsorok és kitűnő bűvészek: Hajnóczy Soma, Badár Tamás, Párkányi Kolos stb. 

A bejegyzés trackback címe:

https://humorista.blog.hu/api/trackback/id/tr834573243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása