Karinthy-gyűrű 2013 - beszámoló és videók
2013. június 26. írta: humorista

Karinthy-gyűrű 2013 - beszámoló és videók

badar_sandor_video.jpgBadár Sándor lett a 2013-as Karinthy-gyűrűs humorista.

A gyűrű átadásáról Kövesdi Miklós Gábor írt kiváló beszámolót, amit ezúton is köszönünk neki - egyúttal közkinccsé is tesszük.

Kövesdi írása után Badár meggyűrűzésének felemelő eseményét videón is megmutatjuk a Krónika jóvoltából. 

 

Kövesdi Miklós Gábor: Gyűrűzésre járni ne féljetek

Az első és legfontosabb információ: Szalóczy Pál jól van, dolgozgat és ugyanolyan bársonyos a hangja, mint fénykorában. Mint rádiós bemondó sokan ismerik, de én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy szerepelt írásomban, sőt, fociztunk is együtt a Rádiókabaré válogatottban, ahol ő kapus volt, engem pedig másfél perc után Teddy örökre lecserélt – akkor jött rá, hogy nem tudok focizni.


Badar_Sandor.jpgVida Peti is jól van, Őze Lajos-díjat nyert és kedvesen hiányolja, hogy elmaradtak az írásaim a Rádiókabaré honlapjáról, főleg, amikben őt emlegettem. Megígérem neki, hogy ősztől ismét aktiválom magam.

Maksa Zolival is fixen össze lehet itt mindig futni. Ő az a nagy öregek közül, aki a humorfesztiválon is mindig ott van, nézi az új felhozatalt.
Ürmös Zsoltival megbeszéljük, mit írunk a nyáron, és a „termékmegjelenítés” taljándörögdi Humor a Völgyben fesztivált, amit nagyerőkkel szervezünk július 29. és augusztus 4. között. „termékmegjelenítés vége”

Tóth Edu kifejti, milyen nehezére esett titokban tartani a nyertes kilétét. Ja kérem, a bennfentesség terhei.

Karinthy-gyűrű átadásra járni jó. Akkor is, ha nem Te kapod. És nem csak a büfé miatt (bár a büfé is mindig nagyon jó). A Karinthy-gyűrű jelenleg nem csak a legfontosabb, hanem az egyetlen díj a humorszakmában. Persze rangját nem csak ez adja, hanem hogy évente csak egyet osztanak ki belőle (épp ezért lényegesen kevesebb Karinthy-gyűrűs van, mint mondjuk Kossuth-díjas), és hogy valóban a szakma legnagyobbjai közé kerül be az, akit az a megtiszteltetés ér, hogy meggyűrűzik. Itt nem csak leróhatod tiszteleted a műfaj és a díjazott előtt, de találkozhatsz a többiekkel is.

Ezért is olyan meglepő, hogy a kollégák nagy része nem tartja fontosnak a részvételt. Legalább az egykori díjazottak megtisztelhetnék az eseményt. Ehhez képest összesen, ha tíz egykori és leendő Karinthy-gyűrűs volt jelen. Több volt az újságíró, mint a humorista. Bevallom, akkor és ott hirtelen felindultságomban erős kritikát fogalmaztam meg magamban a szakmának. De nem írom le, úgy is kihúznák. Legyen elég annyi, hogy volt benne ló.

Sebaj, mi, jelenlévők legalább jól éreztük magunkat. Például Sinkó Péter, akin mindenen nevet. Igaz, van is min. Litkai doktor méltató szavai után Fábry Sanyi pördül a színpadra. Elemében van, sorolja az emlékeket. Fellépések, alaszkai kalandok, filmes élmények. Bármeddig elhallgatnánk, de hirtelen eszébe jut, hogy nem ő a díjazott, így vonakodva bár, de átadja a helyet az ünnepeltnek.

Ja, és tényleg, erről jut eszembe, volt valami díjátadás is, az a rosszarcú pasas kapta,a kivel együtt zsákoltunk Leányfalun, a gáton, Badár Sanyi, vagy hogy hívják.

 

Karinthy-gyűrű 2013 - Badár meggyűrűzésének videói

 

Badár Sándorról - Szalóczy Pál

 

Sinkó Péter, a Rádiókabaré szerkesztőségének vezetője köszönti Badárt

 

Fábry Sándor méltatja Badárt

 

Fábry reloaded

 

Badár Sándor nem túl hosszú köszönőbeszéde

 

A bejegyzés trackback címe:

https://humorista.blog.hu/api/trackback/id/tr835378676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása