DumaFüred 2013
2013. július 09. írta: humorista

DumaFüred 2013

Július 26-a és augusztus 4-e között humoristák szállják meg Balatonfüredet

A Dumaszínház idén lesz tízéves. A Magyarországon dumaszínházként meghonosodott stand up comedy műfaj hazai ikonikus társulata a Godot kávéházból indult, de a legtöbben a Showder Klub-ból,a Comedy Centrál-ról, újabban pedig a Corvin-sétányon lévő Corvin Dumaszínházból ismerik a fellépőket.

A dumaszínházas humoristák hat éve Nagyvázsonyban indították el nyári fesztiváljukat, amely 2012-ben új helyszínen, Balatonfüreden folytatódott. Az idei DumaFüred július 26-a és augusztus 4-e között kerül megrendezésre. A DumaFüred támogatói közt jeles cégek szponzorációi és az NKA 10 millió forintja a garancia arra (természetesen a fellépő humoristák mellett), hogy idén is színvonalas lesz a DumaFüred.

dumafured_2013.jpg

Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője nyilatkozott az MTI-nek. A humorista elmondta, hogy idén a zene másként lesz jelen a fesztiválon, mint korábban: ez alkalommal a koncerteket is "dumaszínház-szerűvé" varázsolták, így Dallal a falnak - zene teneked címmel Hadházi László és Bruti zenés stand-uppal készül.

dumafured_2013_hadhazi.jpg

De ide tartozik Illés Ferenc, Kovács András Péter és Janklovics Péter Dumaszvingház című improvizatív, dzsesszes-szöveges előadása is, amelyben például az utóbbi humorista egy úgynevezett sampler segítségével komplett zeneszámokat ad elő egyedül, új színnel gazdagítva a magyar stand-upot.

Az improvizáció más előadásokban is nagy szerephez jut a SunCity területén felállított ezer férőhelyes sátorban. A DumaImpróban a Dumaszínház előadói vendégművészekkel együtt az estet megelőző egy-két nap híreire rögtönöznek, a Beugró csapata pedig első alkalommal látogat a balatonfüredi fesztiválra, hogy Debreczeny Csaba és Pokorny Lia csapjon össze Hadházi Lászlóval, Janklovics Péterrel és Mogács Dániellel. Bár nem ez az első Beugró vs. Dumaszínház előadás, amelyben a színészek is stand-upolnak és a humoristák is improvizálnak, vidéken és ekkora közönség előtt most párbajoznak majd először az ellenfelek.

Emellett ez alkalommal is a DumaFüreden rögzíti nyári műsorát a Rádiókabaré, amelynek a pénz és a revü lesznek a témái. Az elmúlt fél év legjobb pillanataiból válogató DumaAktuál mellett a Fiatal Félőrültek Fesztiváljának friss tehetségei közül is bemutatkoznak néhányan. Önálló esttel készül Badár Sándor és Rekop György is, továbbá lesznek klasszikus stand-up estek, amelyen fellép mások mellett Aranyosi Péter, Beliczai Balázs, Dombóvári István, Hajdú Balázs, Kiss Ádám és Kőhalmi Zoltán.

A bejegyzés trackback címe:

https://humorista.blog.hu/api/trackback/id/tr715397860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása