Humorfesztivál a Thalia Színházban
2014. január 24. írta: humorista

Humorfesztivál a Thalia Színházban

Színész és humorista mérettetik meg egy fesztiválon: második alkalommal rendezik meg február 5.-től a Thalia Színházban a Humorfesztivált: kabaré, bohózat, komédia, tragikomédia és stand-up is várja a közönséget színészek és humoristák előadásában.

humorfesztival.jpg

Lantos Anikó fesztiváligazgató elmondta, hogy a február 9-ig tartó fesztivál felépítése a tavalyihoz hasonló: a rendezvény öt napja alatt 13 produkció látható. Mint mondta, a humor teljes spektrumát igyekeznek bemutatni.
Kiemelte, hogy a budapesti és a vidéki társulatok mellett egy határon túli produkciót is sikerült meghívniuk: a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a közelmúltban sikerrel bemutatott, egy fiatal orosz rendező által színpadra állított közkedvelt darabot, Alekszandr Szuhovo-Kobilin Tarelkin halála című művét hozza el a fesztiválra.


thalia_humorfesztival.jpgFotó: Beliczay László / MTI


Litkai Gergely, a fesztivál művészeti vezetője elmondta: Borgula András rendező, a Gólem Színház alapítója és Hanthy Kinga, a Magyar Nemzet újságírója volt segítségükre a műsor összeállításában. Fontos szempont volt, hogy budapesti és vidéki előadást egyaránt meghívjanak és a független társulatok megismertetése is kiemelt cél.
Hozzátette: február 9-én a közönség számára is nyitott szakmai beszélgetést tartanak az előadások alkotóival. A produkciókat az idén is több kategóriában értékeli az öttagú zsűri, amelynek tagjai között van Ugrai István kritikus, Horváth Gergely szerkesztő-műsorvezető, Szabó Borbála író, dramaturg, Gordon Eszter fotóművész és Vida Péter színművész. A díjátadót február 11-én tartják.


A fesztivál a Győri Nemzeti Színház A kripli című produkciójával indul. A nagyszínpadon a győri és a marosvásárhelyi produkció mellett a TÁP Színház Jövedelmező állás és a székesfehérvári Vörösmarty Színház Indul a bakterház című darabja látható. Versenyen kívül szintén a nagyszínpadon mutatják be fesztivál zárásaként a Thália Színház 2013 őszén bemutatott produkcióját, a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban.

A Mikroszínpadon a Dumaszínház Dumaszvingház, Laár András Mi hülyeség, mi nem az?, Méhes Csaba A pisztráng – pácban, körettel és Aranyosi Péter Négybetűs szavak című produkciója osztozik.
Az Új Stúdióban és az Arizona Stúdióban a Szakkör elnevezésű független színházi alkotócsoport Művház című színházi sorozatát, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház Hét randi, Kőhalmi Zoltán Én, Kőhalmi Zoltán és Mogács Dániel Rohan(d)ó élet című előadását láthatja a közönség.

Forrás: MTI

Open mic Budapest I Stand Up I Stand Up Comedy fellépők

A bejegyzés trackback címe:

https://humorista.blog.hu/api/trackback/id/tr725779256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása