A humoristák is nehéz helyzetben vannak a koronavírus miatt
2020. november 08. írta: humorista

A humoristák is nehéz helyzetben vannak a koronavírus miatt

bodocs-tibor-kolera-a-vackor-csoportban.jpg

A legjobb magyar stand up comedy humorista, Bödőcs Tibor a Facebookon jelentette be, hogy a koronavírus miatt bejelentett veszélyhelyzet miatt tavaszig nem vállal stand up fellépéseket.

Kedves Nézőim,

az elmúlt két hónap minden egyes fellépése előtt úgy éreztem, ez az utolsó, hisz mindjárt korlátozásoknak kell jönniük. Ennek megfelelően apokaliptikus, de parádés hangulatú estek voltak ezek. Köszönöm, hogy jöttek! Újra szünetet kell tartanom. Visszavonulásban és visszatérésben jó vagyok, úgyhogy: márciusban újra kezdjük! (Remélem.)

Mos.kez.vigy.egym.min.jó.talk.min.el.!

Bödőcs Tibor

Bödőcs Tibor a bejelentéshez egy, a búcsúszentlászlói Korona kocsma ajtajában készült fotót is feltöltött, amelyen maszkban issza a sört :-)

bodocs-tibor-humorista-korona.jpg

 

Stand Up Comedy előadók

és a közönség is nehéz helyzetben

 

A Dumaszínház nézői is nehéz helyzetbe kerültek, hiszen még házaspárok sem ülhetnek egymás mellé (!), vagyis minimum harmadannyi néző tud beülni az előadásokra, mint eddig.

Kedves Nézőink!

A járványhelyzet okozta tavaszi leállás, valamint a november 4-én bevezetett szabályozások miatt a korábban meghirdetett programoknak új időpontokat kellett találnunk. Az alábbi táblázatokban látható, hogy az előadásaink milyen új időpontokra kerültek át. Először a fővárosi, alatta pedig a vidéki előadások szerepelnek.

Az időpontváltozásról e-mailben küldtünk értesítőt. Ha megfelel Önöknek az új időpont, további teendőjük nincsen, az eredeti jegyekkel el tudnak jönni az előadásra.
Ha az új időpont nem felel meg, visszaváltási szándékukat az értesítőben szereplő linken keresztül tudják leadni, a megadott határidőn belül! Ezt követően a felület automatikusan lezárásra kerül, így a visszaváltási határidő után beérkező kérelmeket már nem tudjuk befogadni.

Helyre szóló jegyek esetén, amennyiben azonos helyszínen tartjuk meg az előadást, a helykiosztás nem változik. Ha helyszínváltozás történt, e-mailben értesítjük Önöket. Kérjük, ellenőrizzék postafiókjukat!

(A Dumaszínház honlapján itt egy táblázat van - ha érintett vagy, csekkold a honlapjukat!)

Ráadásul a szervezők az év végi céges rendezvényeket is sorra mondják vissza, amit néhány előadó azzal próbál kivédeni, hogy céges rendezvényre online műsort készít.

Több külföldi országban az előadók (zenészek, humoristák, a színpadon dolgozó egyéb közreműködők (hang- és fénytechnikusok stb.) segélyt, támogatást kapnak, hogy a bevételük elveszítése miatt ne lehetetlenüljenek el anyagilag. A magyar humoristák rendszere bevételeik pótlására nem számíthatnak. 

A humoristák ráadásul azért is szomorúak, mert egy kiváló kolléga is elhunyt a héten: Gulyás Zoltán. 

Gulyás Zoltán rendszeresen szinkronizált, szerepelt számtalan televíziós műsorban. 2018-ban közéleti szerepet is vállalt, listán jutott be képviselőként a kecskeméti közgyűlésbe a Szövetség a Hírös Városért Egyesület színeiben.

gulyas-zoltan_meghalt.jpg 

Gulyás Zoltán a stand up comedy-ről ezt nyilatkozta: A stand up comedy a fiatalok műfaja. Még a közönség is többnyire fiatalokból áll. Szeretek fiatalok között lenni. Ha stand up-ról van szó. Ez olyasmi, ami nekem is jó, és a törvény sem bünteti. Most hogy emelik a nyugdíjkorhatárt, nem is annyira ciki, hogy én már 1990-ben ott voltam a Rádió Kabaré „Humorista kerestetik”-jében, 1995-ben a „Mennyi? 30!”- ban. 2000-ben a „Kész átverésben” 2004-től a „Gálvölgyi Show”-ban. Alapkiképzést színházban kaptam. 25 éven keresztül. A Kecskeméti Katona József Színházban. Ilyen alapozással az ember sokáig bírja.

A bejegyzés trackback címe:

https://humorista.blog.hu/api/trackback/id/tr8016277838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása