Varga Ferenc József kapta a Karinthy-gyűrűt
2012. június 25. írta: humorista

Varga Ferenc József kapta a Karinthy-gyűrűt

karinthy_gyuru_2012.JPGA legrangosabb humorista-elismerést, a Karinthy-gyűrűt 1975 óta minden évben, június 24-én, Karinthy Frigyes születésének évfordulóján osztják ki a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó humoristáinak, szerzőinek.

A kiváló humorista, Varga Ferenc József, az idei Karinthy-gyűrű tulajdonosa így olyan illusztris humoristák társaságába került, mint Hofi Géza, Fábry Sándor, Maksa Zoltán, Kőhalmi Zoltán, Bödőcs Tibor, Litkai Gergely és Kovács András Péter.

A díjazott humorista az elmúlt években szinte minden Rádiókabaréban szerepelt

radiokabare_foszerkeszto.JPGA díj átadásán Sinkó Péter, a Rádiókabaré főszerkesztője kiemelte, hogy Varga Ferenc Józsefnek van egy kimondottan rádiós találmánya, az „ott felejtett mikrofon”, amely hihetetlenül népszerű a kabaré hallgatóinak körében. A rendkívül termékeny humorista az elmúlt években csak akkor hiányzott a Rádiókabaréból, ha épp’ külföldön volt, egyébként minden adásban hallhatóak voltak írásai.

A Karinthy-gyűrű egy 10,15 gramm súlyú aranygyűrű (a súly a díjazott ujjméretétől is függ), mai áron véséssel és logóval együtt kb. 120,000,- Ft-ba kerül. Sinkó Péter külön felhívta a humorista figyelmét, hogy ennél olcsóbban ne adja el senkinek. A kitűntetés kapcsán Sinkó kiemelte, hogy nem szabad megfeledkezni a kiváló barátról, Aradi Tiborról, a kabaré egyik legsikeresebb színészéről sem, hiszen neki is elévülhetetlen érdemei vannak Varga Feri sikereiben.

Aradi_Tibor_Radiokabare.JPGA mikrofont ezután Aradi Tibor ragadta magához, aki azzal kezdte a humorista méltatását, hogy kettő dolog miatt utálja Varga Ferenc Józsefet: „egyrészt, mert kapott egy díjat helyettem, másrészt mert beszédet kell mondanom, amit még jobban utálok…”.

Aradi szakított a hagyományokkal, ő nem a humorista múltját méltatta, hanem a jövőjéről beszélt. Varga Ferenc József ugyanis június 28-án Tajvanra költözik és a humorista előtt álló egy évről beszélt. (Hamarosan erről videó is elérhető lesz a blogon.)

Karinthy_gyuru_atadas.JPGA Karinthy-gyűrűt „a Rádiókabaré műsoraiban nyújtott kiemelkedő művészi munkájáért” az MTVA vezérigazgatója, Dr. Böröcz István és Magyar Rádió nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Jónás István adták át Varga Ferenc József. A humorista köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették pályáját, külön kiemelte Aradi Tibort, akit rögtön meg is kért, hogy tartsa egy kicsit a gyűrűt és az oklevelet, amíg ő elmondja beszédét. (A beszéd meghallgatható a szombati Rádiókabaréban, de hamarosan itt a blogon is.)

A díjátadás után kiváló humoristák gratuláltak a díjazottnak, úgymint Maksa Zoltán, Kövesdi Miklós Gábor, Gulyás Zoltán, Ürmös Zsolt, Selmeczi Tibor, Orosz Gyuri, Trunkó Barnabás, és a színész-humorista Vida Péter. A Dumaszínházat Litkai Gergely és Kovács András Péter képviselte.

UPDATE: fotók a Karinthy-gyűrű átadásról

Kedves Varga Ferenc József!

Méltó helyre került a Karinthy-gyűrű, a Humorista Blog nevében őszinte szeretettel gratulálok:

Szép Bence

Humorista Blog linkajánló

Varga Ferenc József weboldala

Családi szórakoztató műsor szinte bármilyen rendezvényre

Születésnapra ajándékozz humoristát

Tippek gyerekműsorok közreműködőinek kiválasztására

A bejegyzés trackback címe:

https://humorista.blog.hu/api/trackback/id/tr494610245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása