Ma 10 éves a Dumaszínház
2013. november 26. írta: humorista

Ma 10 éves a Dumaszínház

dumaszinhaz_10_eves_1.jpg

Ma 10 éves a Dumaszínház!  2003. november 26-án alakult meg Budapesten a Dumaszínház társulata. A humoristák a VII. kerületben, a Godot Kávéházban kezdték meg tevékenységüket.

Sáfár Zoltán, Ardai Tamás és Litkai Gergely irányításával indult el a humorista-társulat építése, kezdetben szerény, hamarosan azonban egyre nagyobb létszámú közönség előtt.

Az előadások mellett folyamatos volt a tehetségkutatás, így az egyre nagyobb létszámú társulat rövid idő alatt népszerűvé tette a stand-up comedy (vagyis "magyarorosan": a dumaszínház) műfaját. A televízió révén előbb a stílus, majd a Dumaszínház vált országosan ismertté. Az ország különböző részein, franchise rendszerben – többnyire éttermekben, kávézókban – újabb Dumaszínházak nyíltak. 2010-ben a hálózat Budapesten három (Godot-, New Orleans-, és Veranda Dumaszínház), vidéken ötvenöt helyszínből áll, ezt a rendszert alakították át kissé 2012-ben, amikor is megnyitotta kapuit a Corvin Dumaszínház.

Isten éltesse a Társulatot! 

Nemrég korai Dumaszínház-videók kerültek fel a netre, Badár, Bödőcs és Kőhalmi korai zsengéi itt érhetőek el: Régi dumaszínházi videók.

Van egy ünnepi akció is, aki ma és holnap (nov.27.) 09:00-ig on-line vesz jegyet bármelyik budapesti Dumaszínház előadásra, a jegyárból 50% kedvezményt kap.

Az akció a humoristák november 26. és a december 29. közötti előadásaira érvényes. Bővebb információ: rendezveny@dumaszinhaz.hu

A 10 éves Dumaszínház "archív" videói

 

A bejegyzés trackback címe:

https://humorista.blog.hu/api/trackback/id/tr145657447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása