Humorista kerestetik
2015. július 28. írta: humorista

Humorista kerestetik

humorista-kerestetik-gyuro.jpg

Július 8-án, szerdán Gyúrón (Fejér megyében, Budapesttől 30 km-re) olyan katasztrofális vihar volt, melyet a településen élő öregek sem láttak még: milliós nagyságrendű a kár. Lakhatatlanná vált épület ugyan nincs, de a tényleges károk becsült összege meghaladja a 200 millió Ft-ot.

Hogy jönnek ide a humoristák?

Humorista fellépők

jelentkezését várja Gyúró
 

A humoristák segítségét a következők miatt kérik: Gyúró 2015. augusztus 15-ére tervezte a Bála-fesztivált és a Falunapi rendezvényeket. A viharkárok miatt az erre szánt összeg nagy részét a károsultak megsegítésére fordítja a képviselő testület. Ugyanakkor a kemény újjáépítési munkák után nem szeretnék a falut sem megfosztani ettől a minden évben sikeres és jó hangulatú közösségi rendezvénytől.

 

Rendezvényre műsor

 

Ehhez lenne szükségük egy műsorvezetőre, aki a napi programok levezénylését elvállalná úgy, hogy munkájával (annak ellenértékével) a károsultakat támogatná. Illetve hasonló feltételek mellett várják zenés fellépők és humorista előadók jelentkezését is. (Természetesen a szíves vendéglátás minden fellépő részére biztosított.)

Az önkormányzat segélyszámlát nyitott, amire várják mindazok segítségét, akik megtehetik, hogy támogatják az újjáépítést.
Gyúrói Lakosokért Segélyszámla: 11736082-15364108-06910000

A vihar hátteréről és az újjáépítésről a www.gyuro.hu oldalon lehet tájékozódni.  

Bemásoltuk az oldalon található beszámolót és felhívást, íme:

2015. július 8-án a Bakony felett kialakult forgó szupercella nyugatról érkezett és keleti irányban haladva vonult át településünkön. 20 perc alatt 34 mm csapadék esett le, nagy mennyiségű diónyi jéggel, 120-130 km/h sebességű széllökésekkel.

A nagy erejű szél a településen szinte minden épületben okozott kisebb-nagyobb kárt. A felméréseink szerint több mint 300 lakóházban van sérülés, 60 ház tetőszerkezetét bontotta meg a vihar, 20 kémény dőlt le és 8 háznál a keletkezett kár értéke meghaladja az 5 millió Ft-ot. A leszakított szerkezeti elemek repülve további károkat okoztak mindenfelé. Szerencsére személyi sérülés nem történt. A jégverés óriási károkat okozott a kertekben, a szőlő- és gyümölcstermést teljesen megsemmisítette.

A településünkön teljesen lakhatatlanná vált épület ugyan nincs, de a tényleges károk becsült összege meghaladja a 200 millió Ft-ot. Ennek egy részét téríteni fogják a különböző biztosítók, de sok helyen további segítségre szorulnak településünk lakói. A segítség érdekében gyűjtést is szerveztünk, az elkülönített számlára érkező minden egyes forint nagy segítséget jelent. A számlán összegyűlt összeget a képviselő testületünk szociális bizottsága egyszeri, rendkívüli szociális támogatásként fogja átadni, külön ezt szabályzó rendeletünk alapján.

Tágabb környezetünkből is tapasztaljuk a segítséget.  A Szent László Völgye Kistérségi Társulás 500 ezer forint támogatásról döntött, Martonvásár és Ráckeresztúr Önkormányzataitól szállító járművek és emberek jöttek segíteni a romeltakarításban. A Presto Kamaraegyüttes jótékonysági koncertet adott július 24-én a Református templomban, valamint hírt kaptunk arról, hogy civil kezdeményezéssel és szervezéssel augusztus 16-án, Martonvásáron lesz jótékonysági rendezvény a gyúrói viharkárosultak megsegítésére.

A fenti fotót a FEOL.HU-n találtuk, itt: http://feol.hu/hirek/ahol-mindent-elfujt-a-szel-1712343

A bejegyzés trackback címe:

https://humorista.blog.hu/api/trackback/id/tr107661164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása