Játszd Újra, Noé! - ingyenes stand up comedy Budapesten
2013. szeptember 12. írta: humorista

Játszd Újra, Noé! - ingyenes stand up comedy Budapesten

kovesdi_miklos_gabor_1.jpgKövesdi Miklós Gábor az 1998-as Humorfesztivál írói kategóriájának nyertese, a Rádiókabaré és számtalan tv-műsor írója (mostanában Fábry-nak dolgozik).

Az író-humorista a vallást humorral körbejáró stand up comedy előadást készített, amelyet az Ars Sacra Fesztivál keretében mutat be. 

Vallás és humor ritkán jár kart karba öltve, a humoristák félve nyúlnak ehhez a témához. Pedig a hit, vallás is része mindennapi életünknek. Valamilyen formában óhatatlanul találkozunk vele, legyünk bár hívők vagy hitetlenek.

A Stand Up Brigád alapító tagjától, Kövesdi Miklós Gábortól azonban már megszokhattuk, hogy nem fél erre a kényes területre merészkedni poénjaival. Igaz, valószínűleg más humoristáknál jobban is foglalkoztatja ez a témakör, lévén maga is hívő evangélikus.

ars_sacra.jpgMiklósról elmondható, hogy az Ars Sacra Fesztivált neki találták ki!

Játszd újra, Noé! című önálló estjén azon töpreng el, mennyivel nehezebb dolga lenne Noénak, ha napjainkban, Magyarországon kellene bárkát építenie, ahol mindenki gyanakszik, a tettvágyat gúzsba köti a bürokrácia és sok embertársunk viselkedik úgy, mint aki épp most szökött meg a bárkáról. Persze „Játszd újra, Noé" című tematikus estje nem holmi vicces prédikáció. A bibliai téma egy felütés, ugródeszka, speciális nézőpont életünk, jelenünk megfejtéséhez. Nem csak azt tudjuk meg, hogy a 4-es metró építése miért vallási kérdés, de többek között választ kaphatunk arra az égető kérdésre is, miért ment Fekete Pákó a Balatonra, ha nem tud úszni, vagy hogy milyen égi jeleket olvashatunk ki az autók rendszámából.

Játszd újra, Noé! – szeptember 19. csütörtök, 19.30, Bethlen Téri Színház (1071. Bp., Bethlen Gábor tér 3.) A belépés ingyenes!

A bejegyzés trackback címe:

https://humorista.blog.hu/api/trackback/id/tr425509084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása