Kabaré Maraton összefoglaló
2014. április 06. írta: humorista

Kabaré Maraton összefoglaló

Humoristák műsorán hogy lehet 24 órán keresztül folyamatosan nevetni? Azt a négy kitartó nézőt kell erről megkérdezni, akik a március utolsó hétvégéjén a Bethlen Téri Színházban óriási sikert aratott Kabaré Maraton rendezvényen szünet nélkül nevettek a Stand Up Brigád-os humoristák műsorán.

A kiváló humorista-műfordító, Kövesdi Miklós Gábor rövid összefoglalója a stand up comedy fellépők Kabaré Maraton rendezvényéről.

A Csontbrigádtól a Stand Up Brigádig

Március 29-e nevezetes nap a magyar humor történetében. Ekkor van ugyanis Rejtő Jenő születésnapja. Mostantól azonban még egy fontos eseményt be kell jegyezni ehhez a dátumhoz: 2014. március 29-én rendezték az első Kabaré Maratont a Bethlen Téri Színházban. Az elsőt, de minden bizonnyal nem az utolsót. Nem véletlen az egybeesés: a Stand Up Brigád társulata Ürmös Zsolttal az élen a nagy példakép előtt akart méltóképpen tisztelegni ezzel a rendhagyó előadás sorozattal.

A fellépők is épp olyan sokfélék és egyediek voltak, mintha Rejtő regények lapjairól léptek volna elénk. A kabarét, standupot és paródiát ötvöző Aradi Tibor és Varga Ferenc József, a pikáns poénokat szóró Kovi és Erdei Sándor, Somogyi Andris, aki Győzikébb mint maga Győzike, vagy a polgárpukkasztó Puzsér Róbert. Az biztos, hogy ilyen sokszínű humorkínálatot sehol másutt nem talál az ember!

Huszonnégy óra leforgása alatt volt klasszikus kabaré (Bethlen Téri Kabaré Tényi Anettel, Beleznay Endrével, Szép Bencével és Ürmös Zsolttal), standup tehetségkutató (Open Mic), vallásos standup est (Játszd újra, Noé, Kövesdi Miklós Gáborral), zenés humor (Polgár Peti), a rendezvény sorozatra pedig nem kisebb név, mint Maksa Zoltán tette fel a koronát.

A nézők értékelték ezt a sokszínűséget, és rácáfoltak azokra a szkeptikusokra, akik azt bizonygatták, hogy nem lesznek érdeklődők. A színház kezdetben hetven főre rendezte be a nézőteret, de hamar bővíteni kellett. A legforgalmasabb programokon ugyanis mintegy százhúsz néző nevetett együtt a poénokon. Sőt, a legkitartóbb 4 rajongó szombat este 7 órától vasárnap este 8 óráig minden előadáson ott voltak. Az ő teljesítményüket a társulat oklevéllel ismerte el. Abban pedig, hogy a művészek és a fanatikus nézők kibírták az éjszakát, nagy szerepe volt az Oxxo energiaitaloknak is. Ahogy az egyik fellépő fogalmazott valamikor hajnali 2 óra közül:

Nincs itt semmi zokszó,
Amíg tart az Oxxo.

Kövesdi Miklós Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://humorista.blog.hu/api/trackback/id/tr925963419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása